.


Fazele Lunii Crai Nou in Martie 2024

In Martie 2024, pe 9 Martie, 10 Martie, 11 Martie, 12 Martie, apare faza Lunii denumita popular Crai Nou (Luna Nouă). Faza de luna "crai nou" este una dintre cele mai fascinante perioade ale ciclului lunar. Acest termen se refera la momentul in care Luna se afla intre Soare si Pamant, iar suprafata iluminata a acesteia este indreptata spre Soare, astfel incat din punctul de vedere al Pamantului, Luna pare aproape complet intunecata sau aproape invizibila.

Cand avem faza Lunii in Crai Nou in Martie 2024?


NEW


9 Martie 2024


Faza Lunii: Crai Nou


Iluminare: 0%


NEW


10 Martie 2024


Faza Lunii: Crai Nou


Iluminare: 3%


NEW


11 Martie 2024


Faza Lunii: Crai Nou


Iluminare: 1%


NEW


12 Martie 2024


Faza Lunii: Crai Nou


Iluminare: 4%


Faza de luna Crai Nou in Martie 2024

Faza de luna "crai nou" este una dintre cele mai fascinante perioade ale ciclului lunar. Acest termen se refera la momentul in care Luna se afla intre Soare si Pamant, iar suprafata iluminata a acesteia este indreptata spre Soare, astfel incat din punctul de vedere al Pamantului, Luna pare aproape complet intunecata sau aproape invizibila.

Craiul nou este considerat a fi inceputul unui nou ciclu lunar, iar aceasta perioada este asociata cu energii noi si oportunitati. Multe culturi si traditii au atribuit semnificatii importante fazei de luna crai nou, inclusiv agricultura, pescuitul si navigatia. In trecut, oamenii foloseau faza de luna crai nou pentru a semanat si planta culturi, deoarece se credea ca acest moment este asociat cu cresterea si regenerarea plantelor.

In ceea ce priveste influenta asupra oamenilor, se crede ca faza de luna crai nou este asociata cu oportunitati noi si inceperea unor noi proiecte. De asemenea, este considerata o perioada buna pentru a te concentra asupra obiectivelor tale si pentru a-ti reevalua strategiile. Este un moment favorabil pentru a-ti pune in ordine gandurile si pentru a incepe sa iti planifici urmatoarele etape ale vietii tale.

In ceea ce priveste observarea fazei de luna crai nou, aceasta nu poate fi vazuta foarte bine deoarece este aproape invizibila. Cu toate acestea, daca vei fi atent la cer in timpul acestei perioade, vei putea sa observi cateva caracteristici interesante. De exemplu, vei putea sa vezi cum lumina solara reflecta pe Pamant, producand o iluminare slaba a intregii lumi. De asemenea, in noptile fara nori, vei putea sa observi constelatiile si stelele mult mai clar decat in noptile in care Luna este la fel de luminoasa ca si cerul.

Ce trebuie sa faci cand faza Lunii e in Crai Nou?

1. Setează-ți obiective noi: Folosește această perioadă pentru a-ți stabili noi obiective și pentru a-ți defini planurile pe termen scurt și mediu. Fii realist și încearcă să-ți stabilești obiective care să fie atingibile.

2. Fă o revizuire a progresului tău: Acesta este momentul ideal pentru a-ți evalua progresul în realizarea obiectivelor tale și pentru a vedea ce ai realizat până acum. Fă o listă a lucrurilor pe care le-ai realizat și a celor pe care încă mai trebuie să le faci.

3. Meditează și reflectează: Faza de Crai Nou este asociată cu introspecția și reflectarea, astfel că poți să te dedici unor activități care să te ajute să-ți eliberezi mintea și să te concentrezi pe gândurile și emoțiile tale. Meditația sau yoga sunt câteva exemple de activități care te pot ajuta să-ți găsești liniștea interioară.

4. Curăță și organizează: În această perioadă, poți să-ți faci curat în locuință sau la locul de muncă și să te asiguri că totul este bine organizat. Acest lucru te poate ajuta să te simți mai liniștit și mai bine pregătit pentru noile provocări.

5. Începe proiecte noi: Faza de Crai Nou este un moment favorabil pentru a începe proiecte noi și pentru a explora noi idei. Poți să-ți folosești creativitatea și imaginația pentru a-ți găsi noi pasiuni sau pentru a dezvolta noi abilități.

Superstitii cand faza Lunii este in Crai Nou

1. Nu te tunde sau nu te tunsa

În multe culturi, se crede că tăierea părului în timpul fazei Lunii Crai Nou poate duce la pierderea de bani sau la probleme de sănătate. Se spune că acest lucru se datorează faptului că tăierea părului poate simboliza pierderea energiei vitale.

2. Evită începerea unor noi proiecte

Craiul Nou este adesea asociat cu noi începuturi și oportunități. Cu toate acestea, în multe culturi, începerea unor noi proiecte în timpul acestei faze a Lunii este considerată ghinionistă. Se crede că proiectele începute în timpul Craiului Nou vor avea un final nesatisfăcător.

3. Nu începe o călătorie lungă

În multe culturi, se spune că călătoriile lungi în timpul fazei Lunii Crai Nou pot fi primejdioase sau ghinioniste. Se crede că energia acestei faze a Lunii poate face călătoria mai dificilă și mai periculoasă decât în alte momente.

4. Fii atent la interacțiunile cu ceilalți

Se crede că energia Craiului Nou poate fi destabilizatoare și poate duce la tensiuni în relațiile cu cei din jur. De aceea, se spune că trebuie să fii atent la interacțiunile cu ceilalți în timpul acestei faze a Lunii și să eviți discuțiile care ar putea duce la conflicte.

5. Închide ferestrele și ușile

În multe culturi, se crede că faza Lunii Crai Nou este asociată cu spiritele și entitățile malefice. Pentru a evita ca acestea să intre în casă, se spune că trebuie să închizi ferestrele și ușile în timpul acestei faze a Lunii.

6. În cultura populară a României, faza Lunii Nouă este numită "Crai Nou". Se spune că atunci când apare prima Crai Nou, dacă îi adresezi Lunei următoarele cuvinte: "Salutare tie, draga Luna, salutare tie. Te rog, Luna draga, te rog să-mi revelezi persoana care va fi partenerul meu", vei avea un vis în care îți va apărea acea persoană.

7. Tradiția populară a luat în considerare puterea Lunii de a prezice vremea: "Luna palidă indică ploaie, Luna roșie este semn de vânt, Luna albă nu prevestește nici ploaie, nici zăpadă". De asemenea, strămoșii noștri au învățat că în timpul fazei "Crai Nou", nu este bine să ieși din casă după miezul nopții.

8. Potrivit tradiției populare, dacă dorești ca dorințele tale să se îndeplinească, trebuie să ieși afară sub Craiul Nou și să te înclini de trei ori în fața lui. Este considerat ghinion să arăți cu degetul spre Luna Nouă. Se spune că nu este bine să fii fără bani în buzunar în timpul fazei Lunii Noi. Chiar și dacă ai câteva monede în buzunar, este recomandat să le agiți pentru a atrage norocul și pentru ca banii să se înmulțească.

9. Se mai spune că lumina Lunii este benefică pentru descântece, cu condiția să folosești o oglindă prin care să se reflecte lumina Lunii în ochii celui descântat. În primele trei zile de la apariția Lunii Noi pe cer, se crede că este momentul propice pentru farmece, dar și pentru dezlegarea vrajilor vechi. Se mai afirmă că faza Lunii Noi oferă o oportunitate bună pentru ritualuri de frumusețe.

10. În același timp, în timpul fazei Lunii Noi (Crai Nou), nu este recomandat să te muți, să faci curățenie în casă, să arunci gunoiul pe câmp sau să pui cloștile pe ouă.