, in functie de fazele Lunii. Unul dintre cele mai uimitoare fenomene este faza lunară, care afectează atât corpul cât și mintea noastră" />

.


Calendar agricol in Iulie 2024, in functie de fazele Lunii

Calendar agricol in Iulie 2024, in functie de fazele Lunii. Luna și energia sa au o influență puternică asupra naturii și a plantelor. De secole, oamenii au studiat și respectat energia lunară și au învățat cum să o folosească pentru a îngriji și a cultiva plantele. Asa ca vom discuta despre fazele lunii și cum să te ocupi de lucrările agicole ta în funcție de fază Lunii pentru a obține cele mai bune rezultate.

Calendar agricol: Luna Plina

Energia lunară este cea mai puternică în timpul fazei: Luna Plina care apare in zilele: 20 Iulie, 21 Iulie, 22 Iulie, fiind un moment minunat pentru grădinari. Fructele și legumele sunt mai dulci și mai bogate în nutrienți în această fază, iar plantele absorb mai multă energie și cresc mai repede. În această postare, vom analiza cum să vă aranjați plantele de grădină în conformitate cu fața lunară a lunii pline.

1. Recoltarea plantelor:

Culegerea fructelor și legumelor din grădină în jurul lunii pline este ideală, deoarece sunt bogate în nutrienți și au o aromă puternică. Recoltarea ar trebui să aibă loc special în această etapă, deoarece aceste plante au un parfum mai puternic și o concentrație mai mare de uleiuri esențiale, cum ar fi lavandă, rozmarin, mentă sau busuioc.

2. Îngrășăminte organice

Acesta este momentul ideal pentru a vă fertiliza plantele cu îngrășăminte organice. Compostul și gunoiul de grajd sunt exemple de materiale organice din plante și animale care pot fi folosite pentru a îmbunătăți calitatea solului și pentru a promova dezvoltarea plantelor.

3. Irigatii

Plantele sunt mai capabile să absoarbă apa din sol. Prin urmare, este esențial să le furnizați suficientă apă și să le udați frecvent. Pentru a preveni evaporarea apei în timpul zilei, se recomandă udarea plantelor dimineața devreme sau seara târziu.

4. Plantarea

Plantarea se poate face înainte de Luna Plină pentru plantele care necesită o creștere rapidă, cum ar fi salata verde și alte culturi cu frunze.

5. Taierea plantelor

Plantele se pot dezvolta mai repede. Acum este momentul perfect pentru a tăia sau a modela plantele dacă doriți să le reglați dimensiunea sau forma. Este crucial să aveți grijă să nu le tăiați prea scurt și să le oferiți posibilitatea de a se extinde.

6. Concluzie

Pentru grădinari, Luna Plină este o fază crucială, deoarece este momentul în care energia lunii este cea mai mare. Fructele și legumele sunt mai abundente, plantele absorb mai multă energie și cresc mai repede în această fază.

Calendar agricol faza: Luna in descrestere

Luna in descrestere apare in zilele: 1 Iulie, 2 Iulie, 3 Iulie, 4 Iulie, 23 Iulie, 24 Iulie, 25 Iulie, 26 Iulie, 31 Iulie, fiind o fază importantă pentru grădinari, deoarece energia lunară se îndreaptă către rădăcini și sol. În această perioadă, plantele sunt mai receptive la fertilizare și la alte tratamente care ajută la dezvoltarea rădăcinilor. Asa ca, vom discuta despre cum să te ocupi de plantele din grădină în funcție de faza lunară a lunii în descreștere.

1. Îngrășăminte și tratamente pentru rădăcini

În timpul lunii în descreștere, este important să te concentrezi pe dezvoltarea rădăcinilor plantelor. Îngrășămintele și tratamentele pentru rădăcini vor fi mai eficiente acum, deoarece energia lunară se concentrează în sol și rădăcini. Acesta este momentul perfect pentru a aplica îngrășăminte organice, cum ar fi compostul sau gunoiul de grajd. De asemenea, poți folosi un amestec de îngrășăminte cu conținut ridicat de fosfor pentru a îmbunătăți dezvoltarea rădăcinilor.

2. Plantarea plantelor perene

Luna în descreștere este, de asemenea, momentul potrivit pentru a planta plante perene, cum ar fi arbuștii și arborii fructiferi. Aceste plante au nevoie de o bază solidă de rădăcini pentru a crește și a se dezvolta corespunzător. Plantarea lor în această perioadă va asigura o creștere sănătoasă și robustă.

3. Reducerea irigării

Deși este important să asiguri o cantitate adecvată de apă plantelor, în timpul lunii în descreștere, ar trebui să reduci cantitatea de apă utilizată. Această fază lunară este mai puțin favorabilă pentru absorbția apei și a nutrienților din sol. Reducerea cantității de apă ajută la evitarea suprasolicitării plantelor și la prevenirea apariției bolilor.

4. În concluzie, lunile în descreștere sunt o perioadă importantă pentru grădinari, deoarece energia lunară se concentrează în sol și rădăcini. Prin aplicarea îngrășămintelor și tratamentelor pentru rădăcini, plantarea plantelor perene și reducerea cantității de apă, poți maximiza beneficiile acestei faze lunare pentru grădina ta.

Calendar agricol faza: Ultimul Patrar

Ultimul patrar apare in zilele: 27 Iulie, 28 Iulie, 29 Iulie, 30 Iulie, fiind faza în care Luna este între jumătatea sa luminoasă și Luna Nouă. Această fază este asociată cu o scădere a energiei lunare și poate fi un moment potrivit pentru a te concentra asupra plantelor care necesită tăiere, curățare sau recoltare.

În această fază, este important să tai plantele pentru a îndepărta părțile uscate, bolnave sau deteriorate. Tăierea trebuie făcută într-un mod curat și precis, pentru a evita rănirea plantelor și pentru a le ajuta să se vindece mai repede.

De asemenea, este momentul potrivit pentru a curăța solul din jurul plantelor și pentru a le hrăni cu îngrășăminte organice, cum ar fi compostul sau bălegarul de vacă. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea structurii solului și la creșterea capacității acestuia de a reține apa și nutrienții.

În funcție de tipul de plante din grădina ta, este posibil să fie momentul potrivit pentru recoltarea acestora. De exemplu, legumele precum fasolea și mazărea pot fi recoltate în această fază, deoarece se află în faza de maturare.

În general, ultimul pătrar este o perioadă de pregătire pentru faza de Luna Nouă. Este momentul potrivit pentru a pregăti terenul și plantele pentru următoarea etapă de creștere.

În concluzie, fazele lunii pot avea un impact semnificativ asupra plantelor din grădina ta. În funcție de fază, există diferite activități pe care le poți face pentru a-ți maximiza beneficiile. În faza de Ultimul pătrar, este important să te concentrezi pe tăierea, curățarea și recoltarea plantelor, precum și pe îmbunătățirea solului cu îngrășăminte organice. Aceste măsuri vor ajuta la asigurarea unei grădini sănătoase și productive.

Calendar agricol faza: Luna Noua

Luna Noua apare in zilele: 5 Iulie, 6 Iulie, 7 Iulie, 8 Iulie, fiind o fază importantă pentru gradina ta, deoarece este momentul ideal pentru începutul unor noi proiecte în grădină și pentru a pregăti solul pentru noile plante.

Cum să te ocupi de plante în funcție de faza: Luna Noua?

1. Curățarea grădinii

Înainte de a începe să plantezi, este important să cureți grădina. Înainte de Luna Noua, începe prin a îndepărta resturile vegetale și buruienile din grădină. De asemenea, poți să tai ramurile uscate sau să taie ramurile care se încrucișează. Acest lucru va ajuta la creșterea aerisirii plantelor și la îmbunătățirea luminii solare care ajunge la plante.

2. Planificarea grădinii

Luna Noua este un moment excelent pentru a planifica ce plante dorești să plantezi și unde le vei amplasa. Începe prin a face o listă cu semințele și plantele pe care le dorești și apoi alege-le amplasamentul potrivit în funcție de nevoile lor de lumină și sol. Ai grijă să nu plantezi plante similare împreună, deoarece acestea pot concura pentru resurse și pot încetini creșterea plantei.

3. Îmbunătățirea solului

Înainte de a planta noi semințe sau plante, este important să îmbunătățești solul. Pământul trebuie să fie aerisit și să aibă nutrienți suficienți pentru ca plantele să poată crește sănătos. În Luna Noua, este recomandat să adaugi compost sau gunoi de grajd la sol pentru a îmbunătăți textura și fertilitatea.

4. Plantarea

După ce ai curățat grădina, ai planificat amplasamentul plantelor și ai îmbunătățit solul, este timpul să plantezi. În Luna Noua, plantează plante care au nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a se dezvolta, cum ar fi legumele rădăcinoase sau plantele perene. De asemenea, asigură-te că plantezi semințele la adâncimea corectă și la distanța potrivită.

5. Îngrijirea plantelor

După ce ai plantat plantele, este important să le îngrijești corespunzător. Urmărește prognoza meteo pentru a ști când să le uzi și când să le protejezi de vânt sau temperaturi extreme. În Luna Noua, poți aplica și tratamente naturale pentru a preveni bolile și pentru a îmbunătăți solul.

Calendar agricol faza: Luna in crestere

Luna in crestere, apare in zilele: 9 Iulie, 10 Iulie, 11 Iulie, 16 Iulie, 17 Iulie, 18 Iulie, 19 Iulie, fiind perioada în care luna își mărește treptat luminozitatea, până la faza de Lună Plină. În această perioadă, se spune că energia crește, iar aceasta poate fi utilizată pentru a spori creșterea plantelor. Iată câteva sfaturi despre cum să te ocupi de plante în această fază a lunii.

1. Plantare și replantare

Luna în creștere este o perioadă bună pentru plantare și replantare, deoarece se crede că plantele cresc mai repede și mai puternic în această perioadă. Este important să plantezi în funcție de tipul de plantă pe care dorești să îl cultivi și să te asiguri că aceasta este plantată în momentul potrivit.

2. Îngrășăminte și fertilizare

În timpul Lunii în creștere, se spune că plantele absorb mai bine nutrienții și își măresc rapid masa verde. Prin urmare, este o perioadă bună pentru aplicarea îngrășămintelor și a fertilizatorilor. Aceasta poate fi o perioadă bună și pentru fertilizarea solului, astfel încât plantele să aibă un teren bun pentru creștere.

3. Udare și irigare

În această perioadă, plantele absorb mai multă apă, așa că este important să le uzi în mod regulat. Este important să se țină cont de tipul de plantă pe care îl aveți și de nevoile sale de apă, pentru a evita udarea excesivă sau insuficientă. Este recomandabil să irigăm plantele la rădăcină, pentru a nu afecta frunzele și flori.

4. Îngrijirea plantelor

Luna în creștere este o perioadă bună pentru tăierea și întreținerea plantelor, în special pentru a elimina ramurile sau frunzele bolnave sau moarte. De asemenea, aceasta este o perioadă bună pentru îndepărtarea buruienilor, deoarece acestea pot concura cu plantele pentru nutrienți și apă.

5. În concluzie, Luna în creștere este o perioadă importantă pentru creșterea plantelor și poate fi utilizată în mod eficient pentru a maximiza randamentul grădinii tale. Este important să ții cont de aceste sfaturi și să adaptezi tehnicile de creștere a plantelor în funcție de faza lunară.

Calendar agricol faza: Primul Patrar

Primul Patrar apare in zilele: 12 Iulie, 13 Iulie, 14 Iulie, 15 Iulie, in această fază lunară, energia este în creștere, iar acest lucru poate fi benefic pentru plante, deoarece vor avea mai multă energie pentru a crește și a se dezvolta. Aceasta este o perioadă favorabilă pentru a planta semințe sau răsaduri, deoarece creșterea este puternică și rapidă în această perioadă.

1. Plantare de semințe și răsaduri: Această fază lunară este momentul ideal pentru a începe să plantați semințe și răsaduri. Datorită creșterii rapide, plantele vor avea mai multă energie pentru a se dezvolta și a crește. Asigurați-vă că pământul este pregătit și bine udat înainte de plantare.

2. Îngrășare: În această fază, plantele au nevoie de nutrienți suplimentari pentru a crește și a se dezvolta. Utilizați îngrășăminte organice sau naturale, cum ar fi compostul, pentru a le oferi plantei o sursă de nutrienți sănătoși.

3. Udarea: Asigurați-vă că plantele sunt bine udate în această perioadă, deoarece creșterea rapidă poate duce la deshidratare rapidă. Udați înainte de răsăritul soarelui sau după apusul soarelui pentru a evita pierderea de apă prin evaporare.

4. Îndepărtarea buruienilor: În această fază, buruienile pot crește și ele rapid. Asigurați-vă că îndepărtați toate buruienile și ierburile nedorite pentru a nu le sufoca pe plantele dvs.

5. Transplantarea: Dacă aveți plante care necesită transplantare, aceasta este o perioadă favorabilă pentru a o face. Asigurați-vă că planta este bine udată înainte de a fi mutată și că solul din noua locație este pregătit în prealabil.

De ce sunt importante Fazele lunii in gradinarit?

Fazele lunii au fost asociate cu gradinaritul inca din cele mai vechi timpuri, iar aceasta practica a fost folosita inca din epoca preistorica. Fazele lunii pot influenta cresterea si dezvoltarea plantelor, precum si alte activitati de gradinarit, cum ar fi transplantarea, fertilizarea si recoltarea.

De ce sunt importante fazele lunii in gradina ta? In primul rand, luna influenteaza fluxul de apa in sol si plante. In perioada de Luna Noua si in primele doua saptamani ale cresterii lunare, gravitatia Lunii trage apa in sus, facand solul mai uscat. Acesta este momentul ideal pentru semanatul semintelor de legume cu frunze, cum ar fi salata si spanacul, precum si pentru plantarea si transplantarea plantelor cu frunze.

Pe de alta parte, in perioada de Luna Plina si in ultimele doua saptamani ale cresterii lunare, gravitatia Lunii trage apa in jos, facand solul mai umed. Acesta este momentul ideal pentru plantarea si transplantarea plantelor cu radacini, cum ar fi cartofii si morcovii.

Fazele lunii pot influenta si alte activitati de gradinarit, cum ar fi fertilizarea. In perioada de Luna Plina si in primele doua saptamani ale descresterii lunare, plantele isi concentreaza energia pe crestere, ceea ce le face sa fie mai receptive la fertilizare. In timpul ultimelor doua saptamani ale descresterii lunare si in perioada de Luna Noua, plantele isi concentreaza energia pe radacini, ceea ce le face sa fie mai receptive la fertilizare cu ingrasaminte organice.

De asemenea, fazele lunii pot influenta si momentul recoltarii plantelor. In general, fructele si legumele ar trebui recoltate in perioada de Luna Plina sau in primele doua saptamani ale descresterii lunare, cand plantele sunt mai pline de apa si nutrienti. In timpul ultimelor doua saptamani ale descresterii lunare si in perioada de Luna Noua, plantele isi concentreaza energia pe radacini, ceea ce face ca fructele si legumele sa fie mai putin gustoase si mai putin pline de nutrienti.

In concluzie, fazele lunii pot influenta semanatul, plantarea, transplantarea, fertilizarea si recoltarea plantelor din gradina ta. Stiind cum sa te ocupi de plante in functie de fazele lunii, poti obtine rezultate mai bune si o gradina mai sanatoasa si mai bogata.